IMG 20230409 WA000610-jarig jubileum!

De Compassionate Kids International School bestaat 10 jaar! Sinds de start in 2013 zijn we uitgegroeid van een paar klassen voor straatkinderen tot een volledig onderwijsaanbod voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar. We richten ons nog steeds op kinderen van ouders die het reguliere schoolgeld niet kunnen betalen.

DSC 0475

We geloven dat een betere toekomst start met goed onderwijs. Naast het verwerven van kennis, stimuleren we creativiteit en besteden we ook veel aandacht aan sociale vaardigheden.

 DSC 0061

 

 

 Leren en spelen

De Compassionate Kids School heeft een schoolbestuur, directeur en betaalde leerkrachten en is geregistreerd bij het ministerie van Onderwijs. Naast het verplichte lesprogramma krijgen de leerlingen sport, muziek, tekenen en handenarbeid. Dat is niet vanzelfsprekend in Ghana. Ook leren ze sociale vaardigheden.

IMG 20230321 112906472 1 MBIMG 9934 1 MB

In onze visie staan het Hoofd (kennis), het Hart (gevoel) en de Handen (spelen) centraal. We willen dat de kinderen met plezier naar school gaan en hun talenten ontdekken. We werken samen met Nederlandse leerkrachten aan de invulling van dit 'Triple H' lesprogramma.

Dankzij de hulp van onze sponsoren beschikken we over goede lokalen, toiletten, watertanks en een keuken waar de dagelijkse schoollunch wordt bereid voor de leerlingen.

De school is financieel gezond en niet afhankelijk van sponsors voor de bedrijfsvoering. De ouders dragen bij wat ze kunnen in geld of landbouwproducten.

In de zomer van 2023 vierden we ons 10-jarig bestaan samen met een aantal van onze loyale sponsors, lokale chiefs, onze staff, studenten en hun ouders.

 MG 4487 DSC 0437 MG 4487

Bekijk de festiviteiten hier.

Help ons met sponsoring van een leerling, een donatie of vrijwilligerswerk.

Lees het Engelstalige interview met twee onderwijzeressen van de Compassionate Kids School.