Verrijk jouw leven en dat van anderen

XX 14-06 Fettes college III

Wil je een nieuwe ervaring opdoen? Kom ons helpen in Ghana, want er is altijd wat te doen bij C4H. We bieden verschillende mogelijkheden om individueel of samen met vrienden, familie of collega's voor drie tot vier weken in Adawso samen te werken met de lokale bevolking. Je kunt je kennis delen of je vaardigheden. Je verblijft bij een Ghanees gezin, zodat je het dagelijks leven leert kennen. Geniet van de Ghanese gastvrijheid en lever een bijdrage aan het verbeteren van de toekomst van Ghanese kinderen.

project (15)Deel je kennis

C4H wil meer doen dan alleen onderwijs verzorgen. We willen dat kinderen en jongeren een brede ontwikkeling krijgen. Jouw kennis kan ze daarbij helpen. Ben je goed in Engels of wiskunde? Dan kun je kinderen, jongeren en hun ouders helpen met lezen, schrijven en rekenen. Weet je veel van computers of van boekhouden? Dan kun je de studenten helpen met hun examen en het opzetten van een eigen bedrijf. Ben je creatief of sportief? Dan kun je tekenlessen geven of een sporttoernooi organiseren. Zorg je graag voor kinderen? Dan kun je helpen met de opvang van kinderen of meewerken in de schoolkeuken.

IMG 9522Steek je handen uit de mouwen

Wil je een meer fysieke uitdaging? Help dan mee aan het verbeteren van de voorzieningen. Zo kun je helpen bij het bouwen van klaslokalen, het aanleggen van sanitaire voorzieningen en het renoveren van een weeshuis of kliniek. Je werkt zij aan zij met lokale arbeiders. Wij leveren de materialen en je neemt zelf je basisuitrusting mee; zaklamp, werkschoenen en handschoenen, pet of sjaal, waterfles, slaapzak, zonnebrand en DEET.

Aan deze projecten zijn extra kosten verbonden.

XX Volunteers helps cookingLeef als een Ghanees

De beste manier om Ghana te leren kennen, is logeren bij een Ghanese familie. Na je eerste nacht in een eenvoudig hotel, brengen we je naar je gastgezin. Alle families zijn geselecteerd op hun gastvrijheid. Je krijgt een eigen kamer in het huis, deelt de badkamer en het toilet en eet samen met de familie. In principe beschikken alle huizen over water en electriciteit. Hou er rekening mee dat er regelmatig storingen zijn in de aanvoer van water en stroom. Ook zijn de sanitaire voorzieningen niet wat je thuis bent gewend. Als je niet te veeleisend bent, is het een onvergetelijke ervaring.

Praktische informatie

De meeste vrijwilligers blijven 2 tot 4 weken. Langer blijven kan in overleg. Aan het vrijwilligersprogramma zijn kosten verbonden, waarvan een deel wordt besteed aan een project van jouw keuze. De kosten voor het ticket, visum, verzekeringen en vaccinaties betaal je zelf.

Meer weten? Download de brochure of neem contact op in het Engels met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees hoe twee van onze vrijwilligers hun tijd bij C4H hebben ervaren (Engels), of bekijk de website van Anja Spanjers.