IMG 20230409 WA000610-jarig jubileum!

De Compassionate Kids International School bestaat 10 jaar! Sinds de start in 2013 zijn we uitgegroeid van een paar klassen voor straatkinderen tot een volledig onderwijsaanbod voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar. We richten ons nog steeds op kinderen van ouders die het reguliere schoolgeld niet kunnen betalen.

DSC 0475

We geloven dat een betere toekomst start met goed onderwijs. Naast het verwerven van kennis, stimuleren we creativiteit en besteden we ook veel aandacht aan sociale vaardigheden.

 DSC 0061

 

Lees meer: Compassionate Kids School

De jeugdwerkeloosheid is hoog in het district Akuapem

Apprenticeship programmeC4H is in 2012 een programma gestart om kansarme, ambitieuze jongeren een beroepsopleiding te geven om hun kans op werk en inkomen te vergroten. Momenteel nemen 15 meiden en 3 jongens deel aan het programma.

Inmiddels zijn 4 meiden en 3 jonges afgestudeerd. Na het behalen van het diploma helpen we ze met een microkrediet om verder te studeren of een eigen bedrijf op te zetten. De meiden en één van de jongens zijn een eigen zaak begonnen, één geeft les en de derde studeert door.


Eerste diploma's gehaald

Samuel Odei vertelt over wat C4H voor hem betekent. Hij heeft de ICT-opleiding met succes afgerond en is aan een vervolgopleiding begonnen:

Lees meer: Beroepsopleiding