Een betere toekomst start met goed onderwijs

klaslokaal binnen

In het oosten van Ghana is het aanbod van scholen gering. Veel kinderen volgen geen onderwijs omdat de scholen te ver weg zijn of omdat hun ouders het schoolgeld niet kunnen betalen.

In 2013 is C4H een basisschool gestart in Adawso met als doel straatkinderen een kans te geven zichzelf te ontwikkelen. We hebben nu acht lokalen, een keuken en sanitaire voorzieningen. We geloven dat een betere toekomst start met goed onderwijs. Naast het verwerven van kennis, stimuleren we creativiteit en besteden we ook veel aandacht aan sociale vaardigheden.

 

Nieuw LeslokaalIMG 9616[1]

In 2015 doneerde Wings of Support geld voor de bouw van 3 nieuwe stenen lokalen. In 2014 hebben de vrijwilligers van het Fettes College, Edinburgh, een stenen klaslokaal gebouwd en heeft de stichting KOOK uit Alkmaar de bouw van nog eens twee extra lokalen gefinancierd.

 

 

Lees meer: Compassionate Kids School

De jeugdwerkeloosheid is hoog in het district Akuapem

Apprenticeship program 1C4H is in 2012 een programma gestart om kansarme, ambitieuze jongeren een beroepsopleiding te geven om hun kans op werk en inkomen te vergroten. Momenteel nemen 15 meiden en 3 jongens deel aan het programma.

Inmiddels zijn 4 meiden en 3 jonges afgestudeerd. Na het behalen van het diploma helpen we ze met een microkrediet om verder te studeren of een eigen bedrijf op te zetten. De meiden en één van de jongens zijn een eigen zaak begonnen, één geeft les en de derde studeert door.


Eerste diploma's gehaald

Samuel Odei vertelt over wat C4H voor hem betekent. Hij heeft de ICT-opleiding met succes afgerond en is aan een vervolgopleiding begonnen:

Lees meer: Beroepsopleiding